tirsdag 17. april 2012

Verdens beste Club Sandwich

Kjøkkensjefen har lenge snakket om at han lager verdens beste Club Sandwich, med en oppskrift han har fra lærlingtiden. Vi pleier å spise lunsj sammen på jobben hver dag, og rett før helgen fikk vi endelig smake på denne sandwichen vi hadde hørt så mye om. Jeg kan bare si at den skuffet så absolutt ikke, og den ble til og med lunsj hjemme hos meg i går også. Slik gjør du det:


Til to personer brukte jeg:
6 loffskiver
4-5 ss chiliaioli
2 kyllingfileter
salt og pepper
1 pakke bacon
4 blader hjertesalat
1 tomat, i skiver
1/2 rødløk, i ringer

pommes frites til to
2 trespyd

Start med å blande sammen chiliaiolien. Da kan du gjøre det enkelt ved å ta 5 ss ferdig majones og smake deg frem med revet hvitløk og sriracha-chilisaus. Dersom du vil lage hjemmelaget, som selvfølgelig er å anbefale, kan du følge denne oppskriften, og deretter smake deg til med chilisaus.

Skjær opp kyllingen i tynne skiver, krydre godt med salt og pepper og stek gyllent på hver side i en panne. Sett pannen til side og la kyllingen hvile. Stek deretter bacon i en tørr stekepanne på middels-sterk varme til baconet begynner å bli sprøtt.

Rist de seks loffskivene i en brødrister til de blir lett gyldne og legg dem utover en fjøl, to og to ved siden av hverandre. For å bygge opp en sandwich brer du utover en raus skje med chiliaioli på en skive. Legg deretter på salat, tomat, rødløk, kylling og bacon - før du legger på en ny skive og gjentar prosessen. Smør deretter chiliaioli på den tredje skiven og legg den med aiolien ned mot resten av sandwichen. Bruk en god kjøkkenkniv og del sandwiche i to på bredden, og plasser den ene halvdelen oppå den andre. Stikk et trespyd gjennom hele sandwichen og legg den pent på en tallerken. Server sammen med pommes frites og nyt!TIPS: Når denne herligheten skal spises er det meningen, og mest praktisk, å ta av de første tre skivene av spydet. Spis de, og ta deretter av de neste tre skivene, for minst mulig søl. Vel bekomme! 

3 kommentarer:

 1. Akkurat slik jeg liker det! bare at jeg hadde kuttet ned litt på brødet og tatt grovt heller. Skal absolutt prøves =D Takk for tipset! Har du oppskrift på chiliaioli? Kan ikke huske å ha sett det i butikken..

  SvarSlett
  Svar
  1. Bruk oppskrift på aioli som du finner linket til i teksten, og smak deg frem med sriracha-chilisaus :)

   Slett
 2. Ååå, minner meg om studie tiden i USA.
  Takk for på minnelse.
  Klem
  Liza

  SvarSlett