lørdag 21. april 2012

Spicy pizza - Hawaiien style

 Det er tid for litt lørdagskos, og hva passer vel da bedre enn en god hjemmelegate pizza? Jeg lager sjelden samme pizza to ganger og tester stadig ut nye smaksombinasjoner. Denne gangen har jeg laget en Hawaiien style pizza, men var redd for at smaken skulle bli litt tam, så da gjorde jeg den spicy - og ananas og chili passer jo utrolig godt sammen. Til to personer brukte jeg:Pizzadeig:
1,5 dl lunkent vann
1/2 pose tørrgjær
1 ts havsalt
3 ss god olivenolje
2,5 - 3 dl hvetemel


Tomatsaus:
1/2 boks hakkede tomater med chili
finhakket persille, basilikum og oregano
salt og pepper

200 g revet hvitost
300 g skinke, kuttet i strimler
1 boks ananas i biter
1/2 chili, i ringer

Bland sammen gjær og vann i en bakebolle med eltekrok. Tilsett salt og olivenolje og sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en fast og smidig deig som slipper bollen. La deigen elte i fem minutter. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.

I mellomtiden lager du en veldig enkel pizzasaus vedå varme opp boksen med hakkede tomater i en kjele.  La det koke opp og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la sausen småputre med lokk på til den skal brukes. Rett før du smører den på pizzabunnene vender du inn en håndfull hakket basilikum, persille og oregano.

Når deigen er ferdighevet til dobbel størrelse hvelver du den ut på en melet benk. Kjevle ut så tynt som mulig. Bre over pizzasaus på bunnen og fordel over revet hvitost, skinke, ananas og chili. Stek pizzaen i en pizzaovn i 10 minutter på høyeste temperatur (instilling nr 3 på den jeg har), eller i stekeovnen på 275 grader varmluft i ca 10 minutter. Dersom du har en pizzastein anbefaler jeg å forhåndsvarme den og bruke denne.

2 kommentarer:

  1. Ser jo nesten ut som en dolly-pizza:P Nam! Bare synd jeg ikke får kjæresten med på å ha annanas på pizzan, lol:P

    SvarSlett
  2. Skal lage denne til uka! :D Så utrolig god ut :)

    SvarSlett