mandag 24. oktober 2011

Vårruller

Kinesisk fastfood på sitt beste!

Til 15 vårruller brukte jeg:

400 g kjøttdeig av svin
ca 80 g glassnudler
2 gulrøtter, revet
1 kepaløk, finhakket
3 pak choy, finsnittet
3 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ts chilipulver
15 ark vårrull pastry
1 egg til pensling
ca 1 liter frityrolje

Stek kjøttdeigen sammen med kepaløk. Kok opp vann og hell over glassnudlee i en bolle, la de ligge i 2-3 minutter til nudlene er myke. Ta dem ut, skyll i kaldt vann og grovhakk dem i mindre biter. Tilsett gulrot og kål i kjøttdeigen og bland alt godt sammen. Smak til med soyasaus, fiskesaus og chilipulver og vend inn nudlene til slutt.

Legg arkene med pastry på en tallerken med et fuktig kjøkkenhåndkle over. Arkene tørker fort ut i kantene så det er viktig å ha håndkleet over hele tiden. Pisk opp et egg som du bruker som ''lim''.


Legg to spiseskjeer med fyll på ett og ett ark med pastry, pensle på egg på de to sidene du ruller i mot og rull dem sammen. Start med å brette den nederste spissen over fyllet, brett deretter inn de to sidene og rull ferdig. Pass på at det blir stramt og at du har så lite luft som mulig inne i vårrullene.


Varm opp en middels stor kjele med oljen til den når 170 grader. Stek 3-4 vårruller av gangen i ca 2 minutter på hver side til de er gyldne. Ta dem opp med en frityrøse e.l og la dem renne av på litt papir.


Server vårrullene med sweet chili - vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Nå er jeg vietnameser selv, og jeg må si jeg er utrolig imponert over disse vårrullene! Det er en kunst å få dem så fine ;-)

    SvarSlett