lørdag 1. oktober 2011

Hamburgerbrød med chili

Når det kommer til hamburgerbrød, hamburger og alt av tilbehør blir jeg aldri lei av å teste ut nye varianter. Her kommer en ny type hamburgerbrød med chili, det blir ikke veldig sterkt, så du kan fint øke mengden chili dersom du ønsker det.


Til 6  hamburgerbrød trenger du:

1,6 dl ann
1 dl melk
25 g tørrgjær
1/3 ts salt
1 ss olivenolje
1 ts chiliflak
1 ts chilipulver
6-7 dl hvetemel

melk til pensling
chiliflak til pynt

Ha gjær i en bakebolle og hell på fingervarm melk og vann. Tilsett sukker, salt, olivenolje, chiliflak og chilipuler. Start kjøkkenmaskinene og tilsett hvtemel litt etter litt til du får en fast og smidig deig som slipper bollen. La deigen stå å elte på lav hastighet i fe minutter. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Vel deigen ut på en melet benk og elt den lett. Del den i seks like emner som du ruller ut til store boller som du klemmer flate. Legg dem på brett, dekk på et kjøkkenhåndkle og etterhev til dobbel størrelse.
Pensle hamburgerbrødene med litt melk og strø over noen chiliflak til pynt. stekes på midterste rille i  12-15 minutter til de er gyldne og gir en ''hul'' lyd når du dunker under dem. Ta dem ut og avkjøl på rist.Nytes med en real burger inni og masse godt tilbehør - God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar