mandag 3. oktober 2011

Sjokoladepudding med vaniljesaus

Gårsdagen ble tilbragt hjemme hos mamma og pappa, hvor jeg serverte dem hovedrett og dessert. Det er første gangen jeg har laget sjokoladepudding fra bunnen av, og det var jo så enkelt og fort gjort at det blir ikke den siste. Denne oppskriften holder til 6 porsjonskopper.


Sjokoladepudding:
5 dl helmelk
100 g mørk kokesjokolade
3 ss potetmel
1 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker

Ha alle ingrediensene utenom vaniljesukker i en kjele og kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata, rør inn vaniljesukker og pisk kraftig slik at du får en jevn og klumpfri røre. Hell blanigen over i porsjonsglass eller en stor bolle som du har skyldt i kaldt vann. Sett puddingen i kjøleskapet og la den stå til den er helt avkjølt.

Vaniljesaus:
2 eggeplommer
1 ss maizena
2,5 dl fløte
1,5 dl helmelk
1 vaniljestang
3 ss sukker

Kok opp melk, fløte, sukker og en splittet vaniljestang i en kjele. I en annen kjele blander du sammen eggeplommer og maizena. Sil den varme væsken over i eggeplommene mens du rører godt. Sett kjelen på plata og varm forsiktig opp på svak varme mens du rører til du får bort den rå maizenasmaken. Pass på at sausen ikke koker, da kan den bli kornete. Avkjøl sausen litt før servering. Dersom du trenger at den avjøles hurtig kan du sette den over kaldt vannbad og røre av og til. 


Server puddingen rett fra bollen, eller sett den noen sekunder i varmt vann slik at puddingen løsner, før du velver den over på fat eller over på tallerkener. Hell over vaniljesaus og nyt :-)

(oppskriften på sjokoladepudding har jeg funnet på Stabburet.no)

3 kommentarer:

 1. Nam, ser kjempe godt ut. Fin blogg du har. Har lagt den til som link på bloggen min, My Little Kitchen.

  Sjekk den ut her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Hei, veldig fristende, men hvor/når kommer sukkeret inn (i vanlijesausen)?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi!
   Den skal i sammen med melk, fløte og vaniljestang :)

   Slett