fredag 7. oktober 2011

Fredagskos: Wraps med spicy kylling og avocadokrem

Fredag er og blir tacokveld for nordmenn flest, men man kan jo fort bli litt lei vanlig taco også, så da er det fint å kunne variere litt med smakene. Her har jeg mikset sammen er enkel spicy kryddermiks til kyllingen og laget en god avocadokrem med créme fraîche for å gjøre retten noe mildere. Kanskje dette blr fredagskos hos deg i kveld?


Til to personer brukte jeg:

2 kyllingfileter i strimler
1/2 rød chili, finhakket
olje til steking

Kryddermiks:
1/4 ts chilipulver
1/4 ts paprikapulver
1/4 ts spisskummen
ørlite cayennepepper

Avokadokrem:
2 godt modne avokado
1 fedd hvitløk, revet
1/2 rød chili, finhakket
1 liten sjalottløk, finhakket
1 ss crème fraîche
salt og pepper
4 tortillalefser
ruccula
persilleblader
cherrytomater
paprika
mais

Begynn med å blande sammen avokadokremen slik at den kan stå å trekke smak mens du lager resten. Snitt avokadoen rundt hele på langs inn til steinen og vri den rundt. Hakk en kniv ned i steinen og vri den rundt eller vipp den ut med en skje. Deretter skraper du ut avokadokjøttet med en skje. Bland sammen grobhakket avokado sammen med finhakket chili, sjalottløk, hvitløk og créme fraîche i en bolle og mos alt sammen med en stavmikser. Pass på å mikse sammen så fort og lite som mulig, avokado inneholder mye fett så kremen kan fort sprekke dersom du rører i den for lenge. Smak til kremen med salt og pepper og sett den kaldt.

Kutt opp kylling i strimler og varm opp en stekepanne med litt olje. Finkutt chili og bland sammen kryddermiksen og bland alt sammen med kyllingen. Brun den godt i pannen og la den ettersteke på restvarme til den er akkurat gjennomstekt.

Varm op tortillalefser i mikroovn eller stekeovn og fyll dem med avokadokrem, kylling og de grønnsakene du liker. Vi brukte ruccola, persilleblader, cherrytomater, paprika og mais.

Rull sammen og nyt!


(PS: Dersom du får rester av avokadokremen og vil spare den til senere burde du legge en avokadostein eller to nede i kremen, den vil hindre den fra å bli fort brun. Legg også et lag plastfolie helt nede på kremen slik at den får så lite luft som mulig, da kan den fint oppbevares i kjøleskapet i et par-tre dager. Dersom kremen blir noe brun på toppen kan dette bare skapes av med en skje, kremen under vil være like fin).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar