søndag 23. januar 2011

Fine hamburgerbrød

Jeg har bakt mine egne hamburgerbrød for første gang, og det er jo så mye bedre enn kjøpte! Denne oppskriften er fra Bent Stiansen og gir 12 flotte, store hamburgerbrød.

Finn frem:

4 dl vann
3 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
2 ss olje
2 liter hvetemel/grovbakst


Varm opp melk og vann i en kjele til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett melken under omrøring sammen med olje, sukker og salt. Spe på med hvetemel til du får en fast, fin og glatt deig som slipper bollen. Det er ikke alltid nødvendg å bruke alt melet, spar heller igjen litt til utbakingen.
Dra plastfilm over bollen og sett den på et lunt sted, la deigen heve i ca 40 minutter til dobbel størrelse.

Velv deigen ut på et melet bakebord og kjevle den ut til en leiv som er 2 - 2,5 cm tykk. Bruk en utstikker og stikk ut passe store hamburgerbrød eller bruk en asjett som du skjærer rundt med et pizzahjul. Brødene skal være på 10-12 cm i diameter. Legg brødene på et stekebrett og dekk dem til. Sett brettet på et lunt sted og la brødene heve til dobbel størrelse, ca 20 minutter.Pensle brødene med sammenvispet egg eller melk og strø over sesamfrø, jeg brukte også noen chiliflak.
Stek brødene på nederste rille i ovnen på 225 grader i 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

Dersom de skal fryses er det viktig at brødene er helt kalde før du putter dem i en pose. Klem ut så mye luft som mulig før du lukker posen godt og legger den i fryseren.


Nytes med en god og saftig hamburger inni :-)

4 kommentarer:

 1. Lekkert, disse ser fantastiske ut!!! :-D

  SvarSlett
 2. Takk for det - virkelig verdt å lage egne fremfor å kjøpe! :-)

  SvarSlett
 3. taaaaaaarr evigheter! :P btw hvor mye tørrgjær skal man i? litt confusing når du sier smuldre opp og man sitter med tørrgjær xD

  SvarSlett
 4. 50g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær :-)
  Dersom du bruker tørrgjær heller du det i en bakebolle, heller over den lunkne melken og rører godt.

  SvarSlett