tirsdag 25. januar 2011

Chili-cheese burger

En nydelig spicy burger hvor alt er hjemmelaget.
Til to personer trenger du:

300 g kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og pepper
1 ts finhakket chili
3-4 ss vann

Chilimajones:
1 eggeplomme, romtemperert
1 dl solsikkeolje
1 ts chilipaste (sambal oelek)
1/2 fedd revet hvitløk
salt

to tykke skiver ost - jeg brukte kittmodnet, fast hvitost
ruccola
tomat

to hamburgerbrød, du finner oppskrift HER


Bland sammen alt til burgerene i en bolle og kna alt godt sammen. form til to store burgere som du steker godt på én side i panna. Snu burgerene, legg på en skive ost på hver burger og skru ned varmen. La burgerene ligge i panna til de blir gjennomstekt.

I mellomtiden lager du chilimajonesen. Ha eggeplommen i en smal liten beholder (slik som ofte hører med en stavmikser) og sett stavmikseren nedi over plommen. Hell forsiktig på oljen og la det stå til alt har skilt seg slik at det kun er olje på toppen. Sett på stavmikseren og la alt blande seg sammen.
Det er mulig å gjøre det på denne måten, istedet for å forsiktig spe med olje, siden stavmikseren vil ta med litt etter litt av oljen selv.
Kjør med stavmikeren i ca ett minutt, så er majonesen ferdig. Smak til med chilipaste, hvitløk, salt og eventuelt litt sitronsaft.

Bygg opp hamburgerene ved å smøre et tykt lag med majones på bunnen av brødet og bre over masse ruccola. Legg på burgerene og ha over tomat, eller andre grønnsaker du liker. Avslutt med ''lokket'' og server!

Vel bekomme! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar