Til to personer trenger du:
200 g okse ytrefilet, i tynne skiver
1 paprika, i strimler
1/2 brokkoli, i små buketter
3-4 sjampinjonger, i båter
4-5 asparges, snittet
2 vårløk, snittet
1 rød chili, snittet
Teriyakisaus:
1,5 dl soyasaus
1,5 dl kyllingkraft
3 ss sukker
maizena + vann til jevning
1 fedd hvitløk, revet
1 cm ingefær, revet
1/2 ts srirasha chilisaus
1,5 - 2 dl ukokt ris
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Kok opp soysaus og kyllingkraft i en kjele og tilsett sukker. Rør godt til sukkeret er oppløst og jevn med maizenablanding til du har en saus som dekker baksiden av en skje godt. Smak til sausen med revet hvitløk, ingefær og chilisaus.
Varm opp en wok og tilsett litt nøytral olje. Brun kjøttet godt, ta det ut og wok grønnsakene. Ha kjøttet tilbake i woken og hell over teryakisaus. La det hele koke opp putre i et lite minutt.
Øs opp ris og wok i skåler og server - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar