fredag 18. januar 2013

Belgiske vafler - med vaffelformer fra LéKuéTil 8 vafler måler du opp:


3 egg
4,1 dl melk
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 g smeltet smør
2 ss sukker

Bland sammen alle de våte ingrediensene. Bland bakepulver og salt inn i melet og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. La røren stå å svelle i noen minutter før du steker gyldne vafler i et belgisk vaffeljern, eller bruker silikonformer til stekeovn.

Jeg har vært så heldig å få tilsendt LéKué vaffelformer fra Hamonoya. Det gjør at du kan steke åtte belgiske vafler samtidig, veldig enkelt. Formene er laget i 100% silikon og er superenkle å bruke da vaflene ikke fester seg og er lette å ta ut da formene er veldig myke og fleksible.
Formene smøres lett med litt smør eller formfett og deretter fordeler du røren i formene. Stek dem så på 220 grader i 8-9 minutter. Deretter velter du vaflene ut på et bakepapirkledt brett og lar dem ettersteke i 2-3 minutter til de får en gyllen og sprø overflate.

Server vaflene med frukt og bær og pisket krem eller vaniljekesam. Dersom du vil ha en påleggsvariant dropper du sukkeret i røren og tilsetter heller et par ts revet parmesan. Server med for eksempel sprøstekt bacon og ost.
Vel bekomme!


// I samarbeid med Hamonoya

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar