tirsdag 15. februar 2011

Stekt laks på spyd - med paprika og sukkererter

Dette resulterte i utrolig saftig laks, lett rosa inni og sprø utenpå - virkelig verdt å prøve.



Til to personer trenger du:

2 biter ferdigmarinert laksefilet - hver på 125 g
saft av 1/2 sitron
sitronpepper
salt

2 spyd

1 rød paprika
1/2 pakke sukkererter
  2 stilker stangselleri
180 g penne pasta
litt god olivenolje
salt og pepper

Kok pastaen 'al dente' etter anvisningen på pakken.

Skjær laksen i like store terninger og tre på spydene (husk at dersom du bruker spyd av tre må de ligge i bløt i noen minutter før du bruker dem for å hindre at de blir brent). Jeg brukte ferdigmarinert laks med hvitløk og urter og krydret laksen litt til med sitronpepper, salt og hadde over litt sitronsaft. Dersom du vil bruke sitronsaft er det lurt å vente med det til rett før du steker spydene, sitronsaften vil begynne å ''koke'' fisken.
Stek spydene i en panne med smør, ca 2 minutter på alle fire sidene. Ta de av varmen og la de hvile.

Imens skjærer du paprika og stangselleri i biter og deler sukkerertene i to.
Fres grønnsaken raskt i panna og tilsett pastaen. Vend alt godt sammen, krydre med salt og pepper og ringle over litt olivenolje.


Server laksespydene på en seng av pasta og grønnsaker og nyt en sunn og god middag for to :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar