torsdag 6. februar 2014

Svin indrefilet - Asian style



Til 4 personer trenger du:

7-800 g indrefilet av svin

Marinade:
2 cm ingefær, skrelt
2 fedd hvitløk
saften av 1/2 lime
3 ss olivenolje
1 ss honning

Salat:
2 store gulrøtter, julienne
1 squash, julienne
1 rød paprika, julienne
3-4 store blader kinakål, finsnittet
2 vårløk, snittet
1 rød chili, i ringer
en håndfull cashewnøtter, grovt hakket

Vinaigrette:
2 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
1ss flytende honning
salt og pepper

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen til en jevn væske med en stavmikser.
Renskjær kjøttet for hinner og tørk det godt med litt kjøkkenpapir. Ha kjøttet i en pose sammen med marinaden og knyt igjen. Vend på posen til kjøttet er godt dekt, legg kjøttet kaldt og la den ligge i minst en time før steking.

Kutt gulrot og squash i fine strimler eller bruk et julienne-jern. Finsnitt kinakål, vårløk og chili og ha alt over i en salatbolle. Tilsett gjerne litt hakket koriander også.
Pisk sammen alle ingrediensene til vinaigretten og vend inn i salaten. Strø over hakkede cashewnøtter til slutt.

Varm en stekepanne på høy varme og brun kjøttet raskt på alle sider. Legg det over i et ildfast fat og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten. Sett formen inn i ovnen og stek kjøttet til det når en kjernetemperatur på 56 grader. Ta formen ut og la kjøttet hvile i 10-15 minutter før du skjærer det opp i skiver.



Server sammen med salaten og godt brød - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar