onsdag 26. februar 2014

Snurr deg en kake til helgen + Hele Norge Baker - Bakepatruljen



Til en stor kake trenger du:
5 dl helmelk
100 g meierismør
50 g gjær
100 g sukker
1/2 ts salt
750-800 g hvetemel

100 g smeltet smør
kanel
sukker

Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm det hele opp til ca 37 grader. Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett salt og sukker. Hell på melken og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en glatt og smidig deig som slipper bollen. Dekk bollen med plast og la deigen hvile til dobbel størrelse på et lunt sted.

Velv deigen ut på en melet benk og kjevle den ut til en stor rektangelformet leiv som er ca 0,5 cm tykk. Pensle på smør og strø over godt med sukker og kanel. Kutt leiven opp i fire like strimler på langs, og legg disse strimlene oppå hverandre. Rull deretter strimlene sammen fra ende til annen til du har en stor kake. Legg denne over på et bakepapirkledt stekebrett og la den etterheve i ca 30 minutter.



Du kan pensle kaken med egg før steking, men jeg syns ikke det er nødvendig da smøret og sukkeret i snurrene karamelliserer seg på overflaten og gjør den blank og fin. Stek kaken på midterste rille i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter til den er gylden og gir en hul lyd dersom du dunker lett under den. Avkjøl kaken på rist.

Pynt med melisglasur og server til kaffen - vel bekomme!


-------------------------------------------------------
annonse
Selv om baksten ble vellykket denne gangen, så er ikke det alltid tilfelle. Det har hendt mer enn èn gang at jeg står der og frustrerer meg over mislykket bakst, og skulle ønske at hjelpen var nær.
Nå på søndag er det igjen duket for en ny sesong av Hele Norge Baker, og i den anledning har også Bakepatruljen, med fjorårets vinner Ida Gran Jansen i spissen, kommet på banen. De rykker inn i ditt hjem når du har en bakekrise du ikke ser veien ut av, og hjelper deg på vei til at alt fra et barneselskap eller til at kakene til søndagskaffen skal bli så vellykket som mulig.

Kontakt @Bakepatruljen gjennom Twitter eller Instagram ved bruk av hashtaggen #helenorgebaker.

Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar