mandag 11. november 2013

Eltefrie ciabatta


Til 12 stykker måler du opp:

800 g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
2,5 ts salt
6 dl vann

Bland alt det tørre sammen i en bakebolle og hell på alt vannet. Rør sammen til en klumpfri og jevn løs deig med en sleiv. Dekk bollen med plastfilm og la deigen heve på kjøkkenbenken i 18-20 timer.
Legg et stykke bakepapir på benken og dryss den godt med mel. Velv deigen ut på papiret og brett den inn mot midten fra alle sidene. Den skal til sammen brettes 6-8 ganger. Snu deiegn rundt slik at brettekanten ligger ned og legg bollen over deigen. La deigen heve i ytterligere to timer.
Når det gjenstår en halv time av hevetiden setter du stekeovnen på 250 grader og setter inn en pizzastein.
Etter en halvtime kutter du deigen opp i 12 biter med en kniv eller deigskrape. Kutt gjerne slik at alle får forskjellig fasong og ser litt ''røffe'' ut. Legg emnene over på pizzasteinen og stek dem i 8-10 minutter til de er gyldne. Ta en ciabatta ut og dunk lett under den med hånden, dersom du hører en ''hul'' lyd er de ferdig stekt. Ta dem ut og legg dem over på en rist til avkjøling.

Kjempepopulære ved frokostbordet, og også nydelige å bruke som hamburgerbrød - vel bekomme!

7 kommentarer:

  1. Tror du man kan steke denne på et vanlig stekebrett (som er forvarmet?), eller _må_ man ha pizzastein?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går helt fint med et forvarmet stekebrett, men bunnen blir ekstra sprø med pizzastein :-)

      Slett
  2. Nå spør jeg sikkert veldig dumt... men hva er en pizzastein? - og hvor får jeg tak i en? Oppskriften ser lekker ut! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Absolutt ikke, ingen spørsmål er dumme her :-)
      En pizzastein en en steinplate som du forvarmer i ovnen og bruker som stekebrett til pizza, brød ol.
      Da får du god og sprø bunn, og det blir nesten som å steke i en pizzaovn.

      Min er fra merket Modern House, jeg kjøpte den på Kitch'n :-)

      Slett
    2. Tusen takk for svar! Denne har jeg lyst til å prøve! :-) Ellers må jeg skryte stort av bloggen din! Masse supre oppskrifter og nydelig presentert!
      God helg til deg! :-)

      Slett
    3. Tusen takk for det :-)
      Ha en super helg du også, og lykke til med bakingen!

      Slett