Til to suppeporsjoner brukte jeg:
2 gulrøtter
1 potet
1 kepaløk
1 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
6 dl grønnsaksbuljong
salt
cayennepepper
creme fraiche
Skrell og kutt opp gulrot, potet og løk i små terninger. Varm opp en kjele med litt nøytral olje og sviss grønnsakene på medium varme sammen med hvitløk og ingefær til løken blir blank. Hell på grønnsaksbuljong og la det koke opp. La det deretter småputre med lokk i ca 20 minutter til grønnsakene er møre.
Hell suppen over i en blender og kjør suppen glatt. Hell suppen tilbake i kjele, kok opp og smak til med salt og cayennepepper. Øs suppen opp i boller og pynt med creme fraiche.
Vel bekomme!
(Inspirasjon til denne oppskriften er hentet fra dinmat.no)
Elsker slike supper, og gulrot og ingefær er en "nyoppdaget" versjon for min del. Supergodt :-)
SvarSlettSkal prøve i dag, og gleder meg;o)
SvarSlettDenne skal jeg også prøve i dag:-)
SvarSlett