onsdag 28. november 2012

Skalldyrterrin med salat og dillkrutonger

Denne terrinen komponerte jeg til min fagprøve og serverte den som forrett. Jeg fikk mye ros for den og har laget den ved flere anledinger siden, men denne gangen med et litt enklere tilbehør.


Som en forrett til fire personer brukte jeg:
Skalldyrterrin:100 g reker, rensede
50 g krepsehaler
50 g varmrøkt laks
100 g krabbekjøtt
3-4 ss creme fraiche
salt og pepper
saften fra 1/2 lime
1 rød chili, finhakket
1 liten sjalottløk, finhakket
2 ss finsnittet gressløk

Dillkrutonger:2 skiver daggammelt brød
1 ts finhakket dill
2 ss olivenolje
maldonsalt

Blandet salat:1 liten håndfull blandet salat per person (ruccola, frisè og lollo)
6-8 cherrytomater
sitronsaft
olivenolje
maldonsalt


Skalldyrterrin - Hakk opp reker, kreps, laks og krabbe i små biter og ha det over i en bolle. Stivpisk creme fraice (det er viktig at du pisker den lenge nok slik at den blir helt fast, ellers vil terrinen bare bli løsere og løsere jo mer du rører i den og vil da flyte utover på tallerkenen) og vend inn i skalldyrblandingen. Finhakk chili, sjalottløk, gressløk, tilsett i massen og smak det hele til med salt, pepper og limesaft. Sett terrinmassen i kjøleskapet frem til servering.

Dillkrutonger - Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet i terninger. Ha brødet i en ildfast form og vend dem inn med dill, olivenolje og maldonsalt til de er jevnt dekket.
Sett formen inn i ovnen på 220 grader, midterste rille, i 8-10 minutter til de er gyldne. La dem avkjøles og tørke på benken i noen minutter før servering.

Blandet salat - Bland sammen salattypene og cherrytomater i en bolle. Rett før servering ringler du  over en god olivenolje. Vend godt sammen og smak til med sitron og maldonsalt.


Anrett terrinen ved bruk av en terrinform (rektangel) på en tallerken. Jeg fant desverre ikke min og måtte bruke en rund form, men smaken blir jo den samme ;-)
Fordel salaten på de fire tallerkenene og dryss over nystekte dillkrutonger - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar