mandag 11. juli 2011

Greske kjøttkaker i tomatsaus med stekte potetskiver

I kveld reiser vi til Kreta og blir der i to uker, så da blir det litt stille på bloggen. Skal legge ut noen få innlegg innimellom, hvis det lar seg gjøre.
For noen dager siden prøvde jeg meg på litt gresk mat, som er forsmak på hva vi kan glede oss til der nede :-)
Til to sultne brukte jeg:

300 g kjøttdeig
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 lite egg
2 ss melk
salt og pepper
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1/2 ts chiliflak
1 ts malt spisskummen
1 boks grovhakkede tomater

2 poteter


vanlig grønn salat


Bland sammen kjøttdeig med finhakket løk, revet hvitløk, egg, melk og alle krydderne. Varm opp en stekepanne med litt smør, for deigen til kjøttkaker med fuktede hender og stek dem gyldne på begge sider i  panna. Hell boksen med hakkede tomater i en kjele, kok opp og smak til med salt og pepper. Legg kjøttkakene over i sausen, legg på lokk og skru ned varmen.

Mens du venter på at kjøttkakene skal bli gjennomtrekt vasker du et par poteter godt og skjærer dem i tynne skiver. Varm opp en panne med smør og stek skivene til de er gyldne og møre.


Server kjøttkakene og potetskivene med en vanlig grønn salat og gjerne litt hjemmelaget tzatziki til :-)

1 kommentar:

  1. heihei :) Dette ser lekkert ut :)
    Ha en fin ferietur :)
    klem fra swimzy på swimzys matblogg:
    http://swimzys-matblogg.blogspot.com/

    SvarSlett