lørdag 14. september 2013

Gulrotcupcakes med kremostfrosting

Den fantastiske gulrotkakeoppskriften i ny og fin drakt.



Til ca 15 cupcakes måler du opp:

4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl solsikkeolje
7,5 dl revet gulrot

Frosting:
200 g naturell kremost
2 ts vaniljesukker
100 g romtemperert smør
250 g melis

ev. marsipan til pynt
grønn og orange farge

Sett stekeovnen på 160 grader.
Pisk sammen egg og sukker til en tykk, hvit og luftig eggedosis. Tilsett oljen. Bland sammen mel med de øvrige tørre ingrediensene i en bolle og pisk alt inn i eggedosisen. Deretter vender du inn revet gulrot.
Fordel røren i cupcakesformer i et cupcakebrett og stek på midterste rille i 12-15 minutter. Sjekk at de er gjennomstekt ved å stikke en bakepinne e.l i dem, dersom pinnen kommer ut ''tørr'' er de ferdig. Ta dem ut og avkjøl på rist til de er romtemperert.

Pisk sammen alle ingrediensene til frostingen til den er hvit og luftig. Ha frostingen over i en sprøytepose med en tipp i. Jeg brukte en rund tipp fra Wilton. Fordel frostingen på alle cupcakesene.
Til pynt farget jeg litt marsipan orange og grønn som jeg laget små gulrøtter ut av.

Lykke til og vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Lagde disse til barseltreff, og de slo an som bare det! Kjempesaftige og rik på smak:) Skal gjentas!

    SvarSlett