lørdag 11. mai 2013

Okse ytrefilet med rødvinssaus, bakte tomater, brokkoli og fløtegratinerte poteter
Til to personer trenger du:

2 biffer av okse ytrefilet à 180g
salt
nykvernet pepper

Rødvinssaus:
3 sjalottløk
1 kvast timian
1 ts kvernet pepper
2 ts sukker
2,5 dl rødvin
4 dl oksekraft
1 ss soyasaus
maizena + vann til jevning

Fløtegratinerte poteter:
5-6 mellomstore poteter
2 dl kremfløte
1 fedd hvitløk
salt og pepper
revet ost

to klaser cherrytomater
Maldonsalt
olivenolje

1/2 brokkoli, i små buketter

Ta kjøttet ut av kjøelskapet en halvtimes tid før det skal stekes.
Tørk godt av kjøttet og krydre det med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, tilsett litt nøytral olje og legg i biffene. Brun dem godt på hver side og legg dem over i et ildfast fat. Stek biffene ferdig i ovnen på 180 grader i 5-6 minutter til kjøttet når 56 grader. Ta dem ut og la dem hvile like lenge som de har stekt,

Rødvinssaus
- Varm opp litt nøytral olje i en kjele og fres hakket sjalottløk med timian til løken blir blank og litt brunet. Tilsett pepper og sukker og hell på rødvin. La det koke opp og skru ned varmen slik at det småputrer - la det putre til rødvinen har redusert til halvparten.
Hell deretter på kraften og la sausen koke i ca ti minutter. Smak den til med soysaus og eventuelt salt og mer pepper. Sil av og jevn den med maizenajevning.

Fløtegratinerte poteter - Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Kok dem i ca 5 minutter i litt lettsaltet vann til de er litt møre. Legg dem over i to små porsjonsformer, eller én litt større form, og hell over en blanding av fløte og finhakket hvitløk som er smakt til med salt og pepper. Sett formene inn i ovnen på nederste rille og stek dem i 10 minutter på 180 grader. Ta formene ut, strø over ønsket mengde ost og stek dem videre i 5-10 minutter til osten er gyllen. Stikk en liten kniv ned i potetene for å sjekke at de er gjennomstekt.

Legg tomatene i et ildfast fat. Ringle over litt god olivenolje og strø over maldonsalt. Sett dem inn i stekeovnen på 180 grader i rundt fem minutter til tomatskinnen begynner å sprekke opp.

Kok brokkoli i saltet vann i to minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar