mandag 23. mai 2011

Sjokoladebunn med sjokolade- og bringebærmoussé

Denne kaken komponerte jeg til mammas bursdag i begynnelsen av mai. Kjempegod til alle anledninger.Sjokoladebunn:
350 g hvetemel
  350 g sukker
1 ts bakepulver
  1 ts natron
1/2 ts salt
  130 g usukra kakaopulver
  1,5 dl nøytral olje
  3,5 dl varmt vann
  1egg

Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og alle de våte ingredienesen i en annen bolle. Hell den våte blandingen over i den tørree og rør alt godt sammen til du får en jevn og klumpfri røre.
Hell røren i en springform (28 cm i dm) med bakepapir i bunnen som er smurt oppover kantene. Stek kaken i ca 40 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med en bakepinne. La kaken avkjøles helt i formen.


Sjokolademousse:
100 g eggeplommer
45 g sukker
0,5 dl fløte

120 g mørk sjokolade

3,5 dl fløte pisket til krem

Bland sammen eggeplommer, sukker og 0,5 dl fløte i en bolle og pisk det over vannbad til du får en luftig og kremet konsistens. Hell hakket sjokolade i en annen bolle, trekk plast over og sett den over vannbad til sjokoladen har smeltet. Pisk den smeltede sjokoladen inn i eggeblandingen og vend til slutt inn kremen litt etter litt. Ha moussen over den avkjølte kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet i 3 timer før du begynner med neste lag.

Bringebærmousse:
1 pk bringebærgelé
2 dl vann
4 dl kremfløte
ev. litt rød konditorfarge

Kok opp vannet i en liten kjele og ta det av platen. Tilsett gelépulveret og rør godt til alt pulveret er oppløst. Pisk fløten til krem og vend geléen inn i kremen. Dersom du ønsker en mer rosa krem tilsetter du noen dråper konditorfarge. Hell moussen over sjokolademoussen på kaken og glatt ut overflaten. Sett kaken kaldt frem til servering, minst 3 timer.

Bruk en varm kniv til å løsne kaken langs kanten og fjern ringen rundt. Finn frem et kakefat og få hjelp til å løfte kaken opp, fjerne bakepapiret og sette den ned på fatet.Pynt kaken med det du har, jeg brukte friske jordbær og blåbær :)

5 kommentarer:

 1. Ser nydeleg ut, Kristin:o)) Skal levere kake til ein konfirmasjon 2 juni....og ser slett ikkje vekk i frå at eg prøvar denne kaka!!

  SvarSlett
 2. Takk for det, Line :)
  Skal levere en konfirmasjonskake den datoen selv faktisk, tar gjerne imot tips om kaker fra deg om du har noen spennende idéer!

  SvarSlett
 3. Denne så virkelig lekker ut! :) Gleder meg til å prøve den!

  SvarSlett
 4. Eg leverte pavlova på bestilling til konfirmasjon forrige helg. Då forma eg den til forbokstaven til konfirmanten, noko som var svært populært. Ellers kan ein kanskje lage trøffel og vaniljekremkake?? Nydeleg kake som tek seg godt ut og smakar fantastisk. Andre tips kan vere sjokoladedekt oreo og marshmallowkake eller sjokoladekaramellkake:o) Alle oppskriftene ligg inne på bloggen min:o)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for tips, Line :)
  Jeg skal lage en vanlig kake og en glutenfri, så da er jo pavlova et supert alternativ!

  SvarSlett