torsdag 21. oktober 2010

LasagneLasagne er ikke en rett du lager dersom middagen skal raskt på bordet, men som kveldskos hvor du har god til passer det ypperlig. Til å fylle en middels stor ildfast form finner du frem:


Kjøttsausen:

400 g kjøttdeig av svin
7 middels store, ferske tomater, i terniger
1 løk, hakket
3 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk, revet
1 grønnsakbuljongterning
0,5 dl vann
litt basilikum, frisk eller tørka
salt og pepper


Ostesausen:

40 g smør
60 g hvetemel
8 dl melk
litt salt
1/2 ts revet muskatnøtt
200 g revet ost

9 lasagneplater, gjerne fullkorn
litt ekstra ost til topping

Sett stekeovnen på 180 grader.

Stek kjøttdeigen på høy varme til den er gjennomstekt. Tilsett tomat, løk, hvitløk og tomatpure og rør godt. Ha i buljongterningen og vanner, la det koke opp.
Smak til med salt, pepper og kydderurteneurtene. La kjøttsausen stå å purte under lokk på svak varme mens du lager ostesausen.


Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør godt til det er klumpfritt, tilsett melk litt og litt. Rør godt mellom hver gang så du unngår klumper. Kok opp mens du rører hele tiden og la det koke i ca 5 minutter. Vend inn osten og smak til med salt og muskat.

Finn frem en ildfast form. Begynn med å legge litt kjøttsaus, deretter lasagneplatene og så ostesausen.


Fortsett slik til du har lagt alle tre tingene tre ganger, pass på så formen ikke blir overfylt, da vil det koke over mens den står i ovnen.
Sett formen inn i stekeovnen og stek den først i 20 minutter. Strø over litt ost og la den stå i a 10 minutter til. Sjekk at pastaen er mør ved å stikke en bakepinne eller lignende i lasagnen.


Server nystekt lasagne med en salat og godt brød til :-)

4 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har følgt denne oppskriften de siste gangene jeg har laget lasange. Og må bare si det er den beste lasangen jeg noen gang har smakt. Takk for en god oppskrift! :D

  SvarSlett
 2. Så utrolig hyggelig å høre! :-)

  SvarSlett
 3. Utrolig god lasagne og lett oppskrift å følge. Mannen min ble helt fra seg, han synes det var såå godt. Well done Kristin :) Jeg er fan :)

  SvarSlett
 4. Hyggelig :-)
  Morsomt at folk prøver, og liker, oppskriftene mine!

  SvarSlett