Til 4 burgere trenger du:
4-500 g laksefilet - uten skinn og bein
salt og pepper
sitronsaft
1 agurk
2 store rødløk
1 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
3 dl vann
4 burgerbrød eller rundstykker
ruccolasalat
rømme
Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Legg løken over i eddiklaken, ta kjelen av plata og dekk til med plastfilm.
Varm opp en stekepanne med smør eller olje. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i 2-3 minutter på hver side. Skru av platen og press litt sitron over fisken.
Før servering deler du agurken opp i lange, tynne skiver med en ostehøvvel eller mandolin og leggger dem oppi laken sammen med løken. La dem trekke i 5-10 minutter.
Bygg opp burgeren med ruccolasalat, syltet agurk- og rødløkssalat, legg over laksen og topp med en klatt rømme - vel bekomme!
4-500 g laksefilet - uten skinn og bein
salt og pepper
sitronsaft
1 agurk
2 store rødløk
1 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
3 dl vann
4 burgerbrød eller rundstykker
ruccolasalat
rømme
Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Legg løken over i eddiklaken, ta kjelen av plata og dekk til med plastfilm.
Varm opp en stekepanne med smør eller olje. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i 2-3 minutter på hver side. Skru av platen og press litt sitron over fisken.
Før servering deler du agurken opp i lange, tynne skiver med en ostehøvvel eller mandolin og leggger dem oppi laken sammen med løken. La dem trekke i 5-10 minutter.
Bygg opp burgeren med ruccolasalat, syltet agurk- og rødløkssalat, legg over laksen og topp med en klatt rømme - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar