Laks er min favoritt når det kommer til fisk, men det blir desverre alt for skjelden at jeg lager det. Denne retten husker jeg at jeg fikk som smaksprøve på en matbutikk en gang, og det var helt nydelig. Vi prøvde den ut på jentetur i Tønsberg forrige helg, og jeg måtte lage den igjen med en gang da jeg kom hjem. Den er utrolig enkel å lage, her er oppskriften:
Til to personer brukte jeg:
300 g laks uten skinn og bein
salt
sitronpepper
smør til steking
2 dl créme fraîche
3-4 ss soyasaus
kokte poteter
dampet brokkoli
Del opp laksen i fire stykker og krydre godt med salt og sitronpepper. Varm opp en stekepanne med smør og brun laksen på begge sider. Senk varmen på plata, tilsett créme fraîche og la det koke opp. Smak deg frem med soyasaus og la det stå å småputre i 2-3 minutter til laksen er ferdig.
Til to personer brukte jeg:
300 g laks uten skinn og bein
salt
sitronpepper
smør til steking
2 dl créme fraîche
3-4 ss soyasaus
kokte poteter
dampet brokkoli
Del opp laksen i fire stykker og krydre godt med salt og sitronpepper. Varm opp en stekepanne med smør og brun laksen på begge sider. Senk varmen på plata, tilsett créme fraîche og la det koke opp. Smak deg frem med soyasaus og la det stå å småputre i 2-3 minutter til laksen er ferdig.
Server med nykokte poteter, gjerne amadine som du vender i smør, sjalottløk og persille før servering, og dampet brokkoli.
Å du hellige jul.. denne retten var bare helt nydelig, blir fast innslag her i huset fremover. (skrapa panna) :)) Hilsen Margit
SvarSlettSå fantastisk gøy!
SvarSlett- Kristin
Hei! Kom helt tilfeldig over bloggen din for noen dager siden, og det er jeg veldig glad før! Nettopp ferdig å spise denne fantastiske retten! Lagde den til meg og søsteren min, og vi skrapte pannen ;) helt fantastisk godt! Lagde også hamburgerbrødene med oliven og soltørka tomater, og de ble også bra! Har funnet mange retter på bloggen din som jeg vil prøve, så takk for det :) Stine
SvarSlettTusen hjertelig for hyggelig kommentar!
SlettHa en fortsatt god helg :)
- Kristin
Takk for deilig middagstips. Hadde en Salma i fryseren som måtte spise opp og den passet bra til denne oppskriften! -Karoline :-)
SvarSlettDenne er supergod! Har du tips til annen tilbehør også? Synes det blir litt kjedlig med bare brokkoli...
SvarSlettVedig godt med ovnsbakte rotgrønnsaker :)
SvarSlettHar laget denne lakseretten et par ganger nå, etter tips om bloggen din fra min datter. Veldig god, og ikke minst rask å lage. Jeg brukte ris og salat som tilbehør, og det var også veldig godt. Jeg legger meg til som følger på bloggen din, for her vil jeg innom igjen. :-)
SvarSlettTakk for hyggelig tilbakemelding :) velkommen som "følger"
Slett