Været har vært bra lenge nå og grillen vår har blitt flittig brukt. Potetsalat er et ganske så fast følge når jeg lager grillmat, enten den er oljebasert eller majones/rømmebasert.
Til 3-4 porsjoner brukte jeg:
5 store poteter
1 rødløk, finhakket
2 vårløk, snittet
2 vårløk, snittet
1/2 stilk stangselleri
2 ss gressløk, snittet
2 ss persille, finhakket
noen skiver sylteagurk, finhakket
2 ss persille, finhakket
noen skiver sylteagurk, finhakket
1/2 dl rømme
4 ss aioli
salt & pepper
sitronsaft
Kok potetene møre i saltet vann, skrell dem og avkjøl.
Kutt potetene i terninger og bland i en bolle sammen med rødløk, vårløk og selleri.
I en annen bolle blander du sammen aioli og rømme og smaker til med finhakket finsnittet gressløk og persille, sylteagurk, sitronsaft og salt. Du kan også bruke litt av laken fra sylteagurkglasset.
Hell majonesrøra over potetene litt og litt og bland godt mellom hver gang til du har den konsistensen du vil ha.
Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden til Lesernes VG også, http://www.facebook.com/lesernesvg
SvarSlettHei hei! Så hyggelig, tusen takk :)
SvarSlettGratulerer med VG-plass, Kristin:o)
SvarSlettPotetsalaten såg kjempegod ut...og skal definitivt prøvast!! Har ein som er fabelaktig god eg og, men det er kjekt med litt variasjon;o)
Ha ein fin dag...
Takk det samme, line! :)
SvarSlettPotetsalaten din høres utrolig god ut den også, var innom å kikka på den i går ;-)
Ha en fin dag!
Nydelig!
SvarSlett