Denne majonesen er kjempegod til forskjellig kjøttpålegg på brødskiva.
1,5 dl solsikkeolje
1 potte frisk basilikum
1 egg
saften fra 1/2 - 1 lime
salt
ev. litt sukker
Knekk egget i en bolle og pisk det lett opp.
Hell oljen og blader + noen stilker av en potte basilikum i en annen bolle og kjør det lenge med en stavmikser til bladene er finknust. Deretter plasserer du stavmikseren over i bollen med egget og kjører den samtidig som du heller i basilikumoljen, litt og litt av gangen. Kjør alt sammen til du har en kremet majones, dersom den blir litt for tynn sper du med litt mer nøytral olje i en tynnstråle (majonesen blir tykkere desto mer olje du tilsetter).
Smak til majonesen med limejuice, salt og eventuelt litt sukker.
Det er lurt å oppbevare basilikummajonesen i sprøyteposer som du knyter godt igjen slik at du får oppbevart den helt tett. Den er holdbar i èn til halvannen uke i kjøleskapet :-)
Knekk egget i en bolle og pisk det lett opp.
Hell oljen og blader + noen stilker av en potte basilikum i en annen bolle og kjør det lenge med en stavmikser til bladene er finknust. Deretter plasserer du stavmikseren over i bollen med egget og kjører den samtidig som du heller i basilikumoljen, litt og litt av gangen. Kjør alt sammen til du har en kremet majones, dersom den blir litt for tynn sper du med litt mer nøytral olje i en tynnstråle (majonesen blir tykkere desto mer olje du tilsetter).
Smak til majonesen med limejuice, salt og eventuelt litt sukker.
Det er lurt å oppbevare basilikummajonesen i sprøyteposer som du knyter godt igjen slik at du får oppbevart den helt tett. Den er holdbar i èn til halvannen uke i kjøleskapet :-)
Fant nettopp bloggen din da jeg søkte etter oppskrift på havreflarn.
SvarSlettOg her var det mange gode oppskrifter. Så jeg la meg til som følger jeg.
Kommer nok til å bruke endel av oppskriftene dine ja :)
Så hyggelig, håper noen av oppskriftene herifra kommer til nytte! :)
SvarSlett