tag:blogger.com,1999:blog-1132193835530284568.post8079072696316107432..comments2024-03-22T08:28:51.420+01:00Comments on Kristins Middagstips: Mørk sjokoladeganache med jordbærgelé, sitrusmarinerte jordbær og kokos-limeis med sjokoladecrunch Kristinhttp://www.blogger.com/profile/00665029809506183822noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1132193835530284568.post-82875706557581285612013-02-11T12:04:30.265+01:002013-02-11T12:04:30.265+01:00Hei!
Denne desserten ser helt fantastisk ut, men ...Hei! <br />Denne desserten ser helt fantastisk ut, men jeg lurer på en ting angående jordbærgeleen. Du skal altså helle sukkerlaken over bærene til de blir tint og sile, betyr det at du ikke skal bruke jordbærene videre? De skal ikke "inn" i geleen?<br /><br />Mvh<br />RagnhildRagnhildnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1132193835530284568.post-68291065931934623832012-09-19T23:03:02.734+02:002012-09-19T23:03:02.734+02:00Å bruke crunch tror jeg kan blir veldig godt, men ...Å bruke crunch tror jeg kan blir veldig godt, men da vil jeg ikke anbefale å lage ganachen i slike glass da crunchen vil bli myk av å ligge for lenge. Jeg ville heller støpt ganachen i en passende form kledd med plastfilm. Sett deretter formen i kjøleskapet til den stivner, velv den ut og dra av plasten. Skjær ganachen i kvadratiske skiver (husk å bruke en varm, tørr kniv!) og legg lagvis på tallerkenen med crunch i mellom ;) <br /><br />Kristinhttps://www.blogger.com/profile/00665029809506183822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1132193835530284568.post-71516341607801715002012-09-19T21:38:37.491+02:002012-09-19T21:38:37.491+02:00Da satser jeg nok på din(?) oppskrift, men jeg dro...Da satser jeg nok på din(?) oppskrift, men jeg dropper nok kokosisen, da den gjør den enda litt mer vrien å matche til vin. Liker dog tanken på crunchen, hva tenker du om å legge crunchen lagvis med ganachen, så det blir crunch>ganache>crunch>ganache>jordbærgelé?<br /><br />Mulig jeg kanskje tar meg litt friheter med gelé og marinerte bær, og bytter de ut med bjørnebær som er litt mer i sesong nå.Mortennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1132193835530284568.post-63770926541405544972012-09-17T10:49:53.365+02:002012-09-17T10:49:53.365+02:00Hei!
Det hørtes ut som en veldig god idè, sjokola...Hei!<br /><br />Det hørtes ut som en veldig god idè, sjokoladeganache kan ikke slå feil :)<br /><br />Når det gjelder å bruke gelatin i oppskriften er dette mest forbeholdt når man serverer ganachen romtemperert, noe jeg personlig syntes er best. Da vil jeg si at konsistensen blir bedre, og dersom du har laget en ganache som i utgangspunktet har blitt litt for tynn vil gelatinen hjelpe til å holde en perfekt kremet konsistens.<br /><br />Lykkt til! Kristinhttps://www.blogger.com/profile/00665029809506183822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1132193835530284568.post-35706766512002882542012-09-16T18:58:51.729+02:002012-09-16T18:58:51.729+02:00Hei
tenkte å servere sjokoladeganache som dessert...Hei<br /><br />tenkte å servere sjokoladeganache som dessert, istedenfor den sedvanlige trøtte sjokoladefondanten. Ser at din oppskrift inkluderer gelatin, som jeg ikke har sett før.<br /><br />Hvilke egenskaper ser du at gelatin gir ganachen?<br />Serverer du den kald eller temperert?Mortennoreply@blogger.com