Til to personer brukte jeg:
300 g torskefilet
salt og pepper
1,5 dl tyrkisk yoghurt, avrent natten over
2 ss tandoori masala
1/2 rød chili
1 fedd hvitløk
saften fra 1/2 lime
1 cm bit ingefær
2 håndfuller spinat, vasket
1 gulrot, julienne
1 rødløk, i tynne skiver
1 vårløk, finsnittet
Sett stekeovnen på 200 grader, varmluft.
Ha yoghurten i en liten foodprocessor sammen med chili, hvitløk, ingefær og tandoori masala. Kjør det hele sammen til det er fint hakket opp og en jevn masse.
Fordel spinaten over bunnen av en ildfast form, eller to porsjonsformer, ha deretter over gulrot og rødløk. Legg over fisken og hell til slutt yoghurtblandingen jevnt over det hele.
Sett formen inn i ovnen og la den stå i ca 12 minutter til fisken flaker seg lett opp og yoghurten bobler.
Ta formen ut og dryss over vårløk.
Servèr gjerne sammen med litt ris eller godt brød - vel bekomme!
Denne høres god ut - og ser ganske grei ut å lage også! :-)
SvarSlettBare et spørsmål - du brukte tint fisk, regner jeg med? Man bør vel beregne litt ekstra steketid hvis fisken er frossen?
Veldig godt og enkelt, ja - spesielt siden alt legges rett i formen.
SlettJeg benyttet fersk fisk, anbefaler å ikke bruke frossen fisk, da det kan gjøre retten vassen. Grunnen til at yoghurten også bør være avrent er så den ikke skal slippe så mye væske under stekingen.
Lykke til :-)
Takk - da er middagen på mandag bestemt :-)
SvarSlettKjempefin blogg du har, forresten!